fbpx

Ons Vlees

Omdat wij precies weten waar het vandaan komt, kunnen wij jou een verantwoord en duurzaam stukje vlees leveren.

Rundvlees

Voor ons rundvlees werken we al ruim 40 jaar samen met rundveehouder Dirk Crok. Zijn dieren – een kruising tussen Verbeterd Roodbont, Belgisch Witblauw en Parthenaise – grazen van het voorjaar tot de vroege herfst in het weiland. In de winter verhuizen de koeien naar potstallen met stro op de bodem en voldoende bewegingsvrijheid. Voeding op maat zorgt voor doorgave van goede omega 3 vetzuren aan het vlees en de juiste koolhydraten-eiwit verhouding.

Vergeten vlees

Vergeten vlees is vlees dat ten onrechte in de vergetelheid is geraakt. Dankzij de bijzondere smaak en de vele mogelijkheden is dit vlees herontdekt: bij tal van restaurants staat het weer op de menukaart. En wij hebben het in huis.

  • Longhaas
  • Diamanthaas
  • Karwijvlees
  • Bavette

Kalfsvlees

Het kalfsvlees is afkomstig van de Veluwe, SQ Meat verzorgt voor ons de inkoop van het vlees, een familiebedrijf met jarenlange ervaring op dit gebied. Omdat bij SQ Meat de welzijn van de dieren hoog in het vaandel staat, wordt er regelmatig gecontroleerd door de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalveren. De kalveren hebben veel vrijheid, ruime stallen en krijgen ijzerhoudende voeding zonder antibiotica en groeibevorderaars.

Kalfsvlees is zeersubtiel van smaak, is licht verteerbaar en biedt talloze bereidingsmogelijkheden.

IMG_3536.jpgkalf

Beemsterlants varkensvlees

Onze varkenshouder uit de Beemster geeft zijn dieren alle ruimte en liefde om gezond op te groeien. Ze ‘wonen’ samen in met stro bedekte ruimtes en krijgen uitsluitend voer zonder antibiotica en groeihormonen. Al die kennis en liefde proef je in de malsheid en unieke, eigen smaak van Beemsterlants varkensvlees. Kijk voor meer informatie op www.beemsterlantsvarken.nl

Varken

Lamsvlees

Het lamsvlees is afkomstig van de Veluwe, SQ Meat verzorgd voor ons de inkoop van het vlees, een familiebedrijf met jarenlange ervaring op dit gebied. De lammeren krijgen rustig de tijd om uit te groeien en worden niet overmatig bijgevoerd om snelle groei te bevorderen. Wij verwerken het vlees zelf in de slagerij tot de lekkerste producten; verkrijgbaar in naturel, gekruid en gemarineerd.

Cute,Little,Lambs,On,Fresh,Spring,Green,Meadow,During,Sunrise

Kippenvlees

Wij verkopen kip van Tante Door. Deze 100% Hollandse kippen hebben meer leefruimte, krijgen gezonde voeding en alle tijd om te groeien. Het vlees is antibiotica-vrij en wordt ambachtelijk verwerkt. Kijk voor meer informatie op www.tantedoorkip.nl

Kip
Winkelwagen